Δανάη Λιοδάκη

Όταν ήταν μικρή δεν μπορούσε να αποφασίσει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Και τώρα που μεγάλωσε (λίγο), ακόμα δυσκολεύεται. Με πτυχίο από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν, έχει εργαστεί ως ηθοποιός και performer στην Ελλάδα και το εξωτερικό – συμπεριλαμβανομένων μεγάλης κλίμακας διοργανώσεων όπως η documenta 14. 

Σήμερα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ΔΠΜΣ «Έρευνα στην Αρχιτεκτονική- Σχεδιασμός/ Χώρος/ Πολιτισμός», στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι μία από τους 15 υπότροφους πολιτιστικούς διαχειριστές του προγράμματος START- Create Cultural Change για το 2019, που γυρνώντας από την Βρέμη άρχισε να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό της, το FemMap Project.  Ταυτόχρονα κάνει το πρώτο της βήμα στην σκηνοθεσία και το πρώτο της θεατρικό έργο με τίτλο «Hyperspace ή αλλιώς…» είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις Κάπα. Πώς τα καταφέρνει όλα αυτά μαζί; Μα φυσικά, στηρίζεται στην δύναμη της ομάδας. Το 2018 συνίδρυσε την θεατρική ομάδα b.p.m. theater group που κάνει τα πρώτα της αποφασιστικά βήματα στην Αθηναϊκή θεατρική σκηνή. 

Η Δανάη ζει στην Κυψέλη και αγαπάει το κέντρο, την φασαρία, την κίνηση. Είναι από αυτές που κλαίνε εύκολα σε ταινίες, βιβλία, τραγούδια. Αγαπάει τις γυναίκες και την σχέση αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μεταξύ τους, όταν βλέπουν τα κοινά τους προβλήματα. Είναι κοντά στο να αποδεχτεί ότι δεν θα αποφασίσει ποτέ τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, ότι για να κάνει όλα αυτά που αγαπάει θέλει γύρω στις δέκα ζωές και ότι ίσως και να μην πειράζει.