Δέσποινα Μπακογιάννη

Γέννημα-θρέμμα Αθηναία. Όταν τελείωσε τις σπουδές της μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας και δεν σκοπεύει να φύγει άμεσα. Σκέφτεται ότι ίσως κάποτε πάει να ζήσει σε ένα ήρεμο νησί, αλλά φοβάται ότι θα βαρεθεί… 

Είναι χημικός μηχανικός και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας αναλαμβάνοντας τη διαχείριση περιβαλλοντικών έργων. Στα έργα που αναλαμβάνει δίνει μεγάλη σημασία στην εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας διότι πιστεύει ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται το πιο αποδεκτό αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό που έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα εφαρμογής. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο περιβάλλον και την ανάπτυξη μέσω του οποίου εμβάθυνε στη χαρτογραφία εξερευνώντας εργαλεία που θα την βοηθήσουν να φτιάξει τους δικούς της χάρτες. 

Η Δέσποινα μπορεί να φαίνεται η σοβαρή μηχανικός της παρέας αλλά πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Ούτε η ίδια ξέρει τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει, είναι ελεύθερο πνεύμα και πάντα ανοιχτή σε προκλήσεις, έτσι το 2019 τη βρήκε με υποτροφία από το πρόγραμμα START-Create Cultural Change, εκπαιδεύτηκε στην κοινωνικο-πολιτισμική διαχείριση και υλοποίησε στη Γερμανία το project “Our Drops” εξετάζοντας νέους τρόπους ενσωμάτωσης των τεχνών στον περιβαλλοντικό τομέα μέσα από ιστορίες για το νερό. 

Η βεντάλια των ενδιαφερόντων της όμως δεν σταματάει εδώ. Εκτός από μηχανικός είναι επίσης κάτοχος πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας με εκπαίδευση στην ειδική αγωγή. Και τα απογεύματα μεταμορφώνεται από σοβαρή επιστήμονας σε δεινή χορεύτρια σύγχρονου χορού σε κεντρικά studios της Αθήνας. Και ακόμα πιο αργά συνεχίζει να χορεύει με τους/ τις αγαπημένους/ες της σε όλη την Αθήνα.