Έμμυ Καρίμαλη

Μεγάλωσε στα νότια προάστια της Αττικής αλλά κατάγεται από την μαγική Ικαρία. Όταν ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε να ζει πουθενά αλλού παρά στο κέντρο, έτσι μετακόμισε αμέσως στα Εξάρχεια. Ύστερα έζησε στην Ιστανμπούλ όπου την ερωτεύτηκε παράφορα -λογικό, μιας και είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου- και εκεί αποφάσισε πως δεν θα ήθελε να σχεδιάζει κτίρια αλλά να μελετάει τους ανθρώπους και τις πόλεις τους. Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Κοινωνική και Αστική Γεωγραφία στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ επέστρεψε στο ΕΜΠ για να κάνει το διδακτορικό της στην πολεοδομία, την μελέτη εχθροπραξιών σε αστικά περιβάλλοντα και τις μετέπειτα πολιτικές αστικής ανάπλασης που εφαρμόζονται.

Ταυτόχρονα δουλεύει στον συνεταιρισμό εργαζομένων Commonspace και ασχολείται με αναπτυξιακά προγράμματα και με τον συμμετοχικό σχεδιασμό. Πιστεύει πως μέσα από συμμετοχικά εργαστήρια, διαφορετικές κοινωνικές ομάδες είναι δυνατό να προτείνουν καινοτόμες ιδέες και να σχεδιάσουν τις πιο ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο και την κοινωνία. Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που συμμετέχει στο FemMap.

Λατρεύει και μισεί την Αθήνα, την θεωρεί μια άσχημη και ταυτόχρονα συναρπαστική πόλη για να ζεις! Περηφανεύεται ότι την γνωρίζει τόσο καλά δε, που έχει πάντα πάνω της έναν απίστευτα ενημερωμένο χάρτη με τα καλύτερα καφέ, το πιο ψαγμένο budget φαγητό, διεθνή στριτ φουντ, τα νοστιμότερα γλυκά και μέρη με την πιο όμορφη θέα. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κυψέλη (‘αυτή είναι γειτονιά’ είπε) όπου είναι η βάση της ακόμα και όταν φεύγει για μακρινά ταξίδια σε συνέδρια, δουλειές, σεμινάρια και έρευνα πεδίου.