Μαριάννα Στεφανίτση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στο κέντρο της, και δεν το αλλάζει με τίποτα. Αγαπάει την Αθήνα με πάθος ακόμα κι όταν πήζει στην κίνηση και αργεί στα ραντεβού της, ακόμα κι όταν ακούει κόρνες την ώρα που κάνει yoga. Την αγαπάει τόσο παράφορα που ξαναγύρισε μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για σπουδές στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία αποφοίτησε το 2018. Ένα μήνα μετά είχε ήδη ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Πολιτιστική Διαχείριση στο τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Η Μαριάννα αγαπάει κι άλλα πράγματα: Να συνεργάζεται με γυναίκες, να ανταλλάζει ρούχα μαζί τους, το comfort food όταν κλατάρει απ’ το άγχος και τα στοιχήματα με τις φίλες της- ποιος είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους;- τα οποία συνήθως κερδίζει γιατί έχει εκπαιδευτεί να ζει σε αυτήν την πόλη και ξέρει τα μυστικά της.

Σήμερα κάνει επίσης τη διπλωματική της για τα πολιτιστικά ιδρύματα μη κεδροσκοπικού χαρακτήρα και την εικαστική σκηνή της Αθήνας και ταυτόχρονα συμμετέχει στο Κέντρο Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στο Δημόσιο Χώρο, ένα ερευνητικό πρόγραμμα με έδρα το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διατηρεί ένα artist run space στα Πετράλωνα μαζί με άλλους φίλους των τεχνών και στο μεγάλο γραφείο της εκεί κάνει ό, τι της έρχεται στο μυαλό και την εμπνέει.